Nem tudják mi okozza a betegséget

Karantént rendeltek el egy kanadai vonaton egy titokzatos betegség miatt

Karantént rendeltek el a kanadai Ontario állam északi részén egy vonaton, miután egy rejtélyes kórban meghalt egy nő, és további tíz ember megbetegedett.

2008.05.10 09:06MTI

A hatóságok szerint a Vancouver és Toronto között közlekedő vonaton 230 utas tartózkodik és 30 főnyi a személyzete. A rendőrség kiürítette a megállás közelében lévő Foleyet település vasútállomását. A betegség tünetei az influenzára hasonlítanak. Az egyik utast helikopterrel szállították kórházba. A vonatra senkit nem engednek felszállni védőöltözék nélkül. Mint a helyi mentőszolgálat vezetője elmondta, egyelőre nem sikerült megállapítani, hogy mi okozza a betegséget. 

Az orvosok atípusos tüdőgyulladásra (SARS) gyanakodtak, de ennek ellentmond, hogy a kórházba szállított beteg állapota stabilizálódott. Azt sem tartják kizártnak, hogy egyszerű ételmérgezés történt, vagy pedig a környezetből került a levegőbe mérgező anyag.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.