Megöltek több katonát

Lesből támadtak a kommunista gerillák a Fülöp-szigeteken

Lesből támadó kommunista lázadók szerdán megöltek legalább tizenegy katonát és egy civilt a Fülöp-szigetek északi részében. Az utóbbi években ez volt a hadsereg legsúlyosabb vesztesége, amelyet egyetlen összecsapásban szenvedett el.

2012.04.25 12:50MTI

A Népi Hadsereg gerillái Ifuago tartomány egyik eldugott falvában ütöttek rajta a három teherautóból álló konvojra – közölte egy katonai szóvivő. A katonák a Kiangan településen lévő támaszpontjukra tartottak.
   
A halottak között volt egy tiszt és a helyi katonazenekar egyik női tagja. Két másik katona és egy zenész megsebesült.
   
A  gerillák mintegy három órán át tartó tűzpárbaj után visszavonultak. Később erősítés érkezett és üldözőbe vette a menekülő lázadókat.
   
Tűzszüneti megállapodás híján a délkelet-ázsiai szigetországban gyakoriak a szórványos összecsapások a katonák és a lázadók között. A szerdai támadás négy nappal azután történt, hogy ugyanabban a hegyvidéki körzetben hat gerilla meghalt a kormányerőkkel vívott csetepatéban.
   
A 43 éve tartó lázadás beszüntetésére irányuló, norvég közvetítéssel folytatott tárgyalások tavaly megszakadtak, mert a kormány nem volt hajlandó teljesíteni a lázadók követelését, és szabadon engedni több elfogott társukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.