Csak szociális és gazdasági témákról tárgyalnak

Fico-Orbán csörte - Nem lesz téma az állampolgársági törvény

A szlovák kormányfő kijelentette: lesz a témája Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar kormányfő csütörtöki varsói.

2012.04.25 09:22MTI

Robert Fico nem látja okát annak, hogy Orbán Viktorral való csütörtöki találkozója során Varsóban gazdasági és szociális témákon kívül másról is tárgyaljon. Ezt válaszolta a szlovák kormányfő egy a kettős állampolgárság ügye kapcsán feltett újságírói kérdésre Brüsszelben még kedden.
   
"Biztosítani akarom önöket, hogy ezekre a tárgyalásokra csak gazdasági és szociális témákkal és kölcsönösen előnyös gazdasági projektekkel indulok, nincs okom semmi másról beszélni magyar partneremmel" - jelentette ki Robert Fico. Hozzátette: nem volt még alkalma - újabb kormányfői kinevezése óta - találkozni Orbán Viktorral, és ezért úgy véli, kár lenne nem kihasználni a mostani lehetőséget arra, hogy leüljön és néhány szót váltson a magyar miniszterelnökkel.
   
Robert Fico április 26-án, csütörtökön a Varsóban megrendezésre kerülő, Lengyelország - Közép-Európa - Kína gazdasági fórum alkalmával folytat kétoldalú tárgyalásokat Orbán Viktorral. A szlovák kormányfő a lengyelországi fórumon a lengyel és a kínai miniszterelnökökkel is találkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.