Egy ellen elbocsátási eljárás indult

Kolumbiai prostibotrány - Két újabb ügynök mondott le

Felmondott a kolumbiai prostituáltbotrányban érintett két újabb amerikai titkosszolgálati ügynök, egy társuk ellen pedig megindult az elbocsátási eljárás.

2012.04.25 08:46MTI

Két másik alkalmazottat felmentettek minden súlyos vétség vádja alól, de adminisztratív intézkedésekre számíthatnak – tudatta Paul Morrissey, a Secret Service helyettes főnöke közleményében.
   
Nem sokkal korábban egy ügynököt már tisztáztak. Egy továbbinak pedig megvonták a jogosultságait – tette hozzá Morrissey.
   
Eddig a Secret Service kilenc ügynöke veszítette el állását a különleges rendőri alakulatnál vagy mondott fel a történtek után. Az amerikai hadsereg 11 és az elnök biztonságáért felelős Secret Service 12 tagja ellen folyik vizsgálat, mert kiderült, hogy az amerikai államok cartagenai csúcstalálkozóját megelőzően, április 12-én, miközben Barack Obama látogatásának biztosítását készítették elő, felvittek 21 prostituáltat a szállodai szobájukba.
   
Morrissay hangsúlyozta: a Secret Service "nem habozik meghozni a megfelelő intézkedéseket, ha bármelyik alkalmazottjáról újabb információk merülnek fel".
   
Obama kedden "kreténeknek" nevezte a prostituáltakkal kapcsolatot létesítő Secret Service-ügynököket, viszont dicsérte az elitalakulat szaktudását. "Ezek a srácok a Secret Service-nél valóban hihetetlenül jó munkát végeznek. Óvnak engem és a lányainkat"- jelentette ki az elnök egy televíziós adás felvételekor az észak-karolinai Chapel Hillben, ahol diákok előtt mondott beszédet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.