Lefoglalták

Csaknem 43 tonna hasist termett egy nemzetközi drograzzia

Csaknem 43 tonna hasist koboztak el kábítószer-csempészektől egy nemzetközi drograzzia során, ezzel összefüggésben Kanadában nyolc embert vettek őrizetbe - közölte szerdán a kanadai rendőrség.

2012.04.19 11:56MTI

A drog piaci értéke 860 millió dollárra rúg. Érzékeltetve a lefoglalt kábítószer mennyiségét, a kanadai rendőrség közölte, hogy ennyi hasissal 11 évig lehetne kábítani egy tízezer fős kisváros minden lakosát, és például jutna belőle a 43 milliós Kanada minden egyes polgárának.

A nemzetközi drograzziát kétéves rendőrségi nyomozás előzte meg. Azzal kezdődött, hogy 2010 közepén a kanadai hatóságok felfigyeltek arra, hasist tartalmazó konténerek érkeznek Montrealba és Halifaxba, javarészt Pakisztánból. A bűnhálózat leleplezése a pakisztáni, a belga, az olasz és a kanadai hatóságok együttműködésével történt, mind a négy országban jelentős mennyiségű kábítószert koboztak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.