Messzire ment

Rómában letartóztatták a Berlusconit zsaroló újságírót

Hétfőn Rómában letartóztatták Valter Lavitolát, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a volt olasz kormányfő, Silvio Berlusconi megzsarolásában - jelentette az olasz média.

2012.04.16 17:28MTI

Lavitolát, a L'Avanti napilap főszerkesztőjét a római repülőtéren fogták el, miután több hónapi külföldi bujkálás után Buenos Airesből tért vissza hazájába.

A 45 éves férfit azzal vádolják, hogy társával, Giampaolo Tarantini vállalkozóval együtt zsarolták Berlusconit. A nyomozók szerint Tarantini fél millió eurót kapott a miniszterelnöktől cserébe a hamis vallomásért azokról a callgirlökről, akiket kiközvetített római rezidenciájára.

Tarantini 2008-ban Berlusconi római rezidenciájára és szardiniai villájába hívta Patrizia D'Addario callgirlt több más fiatal nővel együtt. A volt kormányfő azt állította: D'Addarióról azt gondolta, hogy Tarantino barátnője és nem tudta róla, hogy prostituált. A nyomozás szerint Berlusconi a vállalkozónak azért adott pénzt, hogy ezt a "változatot" megerősítse. A pénz egy része Lavitolánál kötött ki, aki felbujtotta Tarantinit a zsarolásra.

"Nyomást kell gyakorolnunk Berlusconira" - mondta az újságíró egy lehallgatott telefonbeszélgetésben. A nápolyi államügyészség még tavaly szeptemberben rendelte el letartóztatását. Lavitola bujkálása idején egy ügyvéddel azt üzente, hogy ártatlan.



Berlusconi tagadta, hogy engedett volna a zsarolásnak. "Csupán kisegítettem Tarantinit és családját, akiknek komoly anyagi nehézségeik támadtak. Nem követtem el semmilyen törvénytelenséget" - nyilatkozta a milliárdos médiacsászár.

Tarantinit, aki több mint 30 nőt közvetített ki Berlusconinak, tavaly júniusban 26 havi börtönre ítélték kábítószer-kereskedésért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.