Kim Dzsong Un kinevezte őket

Hetven tisztből lett tábornok Észak-Koreában

Tábornokká léptetett elő 70 katonatisztet szombaton Kim Dzsong Un, Észak-Korea új vezetője.

2012.04.14 17:50MTI

A tábornoki kinevezésekről részleteket nem közöltek, de a lépésre nem sokkal az ország vezető posztjain végrehajtott más átalakítások után kerítettek sort.
   
A Yonhap dél-koreai hírügynökség a hadsereg csúcsain végrehajtott "vérfrissítésként" értékelte az intézkedést.
   
Néhány napja, szerdán neveztek ki új vezetőt a népi fegyveres erők minisztériumának élére Kim Dzsong Gak személyében, aki a 75 éves Kim Jong Csunt váltotta ezen a poszton.
   
A még 30. évét sem betöltő Kim Dzsong Unt, aki már korábban az 1,2 milliós fegyveres erők főparancsnoka lett, csütörtökön a párt első titkárának is kinevezték, pénteken pedig megtették az állampárt nagy hatalmú nemzetvédelmi bizottságának elnökévé. Az első titkári tisztséget azután hozták létre, hogy apját, a néhai Kim Dzsong Ilt, aki életében a Koreai Munkapárt főtitkára volt, posztumusz az "örökös főtitkár" tiszteletbeli címmel tüntették ki.
   
A csütörtöki és pénteki kinevezésekkel teljessé vált a hatalom átruházása apáról fiúra. Kim Dzsong Un pénteken halott elődei előtt tisztelgő ceremónián elnökölt. A dél-koreai televízió által is sugárzott felvételeken az ifjú vezér észak-koreaiak tízezreit üdvözölte, akik apja és nagyapja új óriásszobrának leleplezése alkalmából gyűltek össze Phenjan központjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.