Válaszolt a hadsereg a lázadók akciójára

Páncélosok lőtték Damaszkusz két külvárosát

Ellenzéki aktivisták jelentették: páncélosok lőtték Damaszkusz két külvárosát szerdára virradóra a lázadó fegyveresek támadásai nyomán.

2012.03.21 09:40MTI

A Bassár el-Aszad szíriai elnök rendszeréhez hű katonaság által két hónappal ezelőtt a felkelőktől visszafoglalt Irbin és Haraszta negyedek voltak a tüzérségi támadás célpontjai, s helikopterek köröztek a szíriai főváros keleti peremén lévő körzetek felett - idézte a Reuters brit hírügynökség a szemtanúkat. Ez utóbbiak szerint a hadsereg arra válaszolt ilyen keményen, hogy előzőleg a felkelők egy akciósorozatot hajtottak végre katonai célpontok ellen, egyebek között aknagránátokat lőttek ki a légierő felderítő központjára, a titkosrendőrség egyik egységére, valamint az utaknál létesített katonai ellenőrző posztokra is.
   
Más ellenzéki aktivisták arról számolta be, hogy páncélosok nyitottak tüzet a Damaszkusz-Aleppo országútnál is, illetve Damaszkusz északi elővárosában, Barzeh negyedben is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.