Az ökopárt üdvözli államfővé választását

Vaclav Havelhez hasonlítja Joachim Gauckot az LMP

Az LMP közleménye szerint "Joachim Gauck megválasztásával olyan erkölcsi tekintély veszi át a Német Szövetségi Elnök hivatalát, aki csak a közép- és kelet-európai rendszerváltások nagy formátumú történelmi személyiségeihez, Vaclav Havelhez és Lech Wałęsahoz hasonlítható."

2012.03.19 09:56ma.hu

„A kommunista diktatúrának ellenálló lelkész nem véletlenül lett 1989 végén a kelet-német politikai ellenzék ernyőszervezetének, az Új Fórumnak a szóvivője. Még kevésbé volt véletlen, hogy az emberi és polgári jogok feddhetetlen múltú harcosát kérték fel a Stasi levéltára felett őrködő különleges képviselő tisztségére. Tíz éves működése következtében a levéltárat nem hivatalosan azóta is Gauck Intézetként emlegetik világszerte” – olvasható a párt nyilatkozatában.
 
Hozzáteszik: „a Lehet Más a Politika örömmel értesült róla, hogy Joachim Gauckot a német politikai erők kivételesen széles körének támogatásával, a zöldek, a jobb- és baloldal közös jelöltjeként már az első fordulóban hatalmas többséggel választották Szövetségi Elnökké.”
 
„Az ökopárt büszke arra, hogy Európa egyik legfontosabb államelnöki tisztségét olyan személy tölti be, akinek neve összeforrt a kommunista múlt megalkuvásmentes feltárásával. Joachim Gauck tevékenysége a példa rá, hogy az állami elnyomó szervezetek iratainak minél teljesebb körű nyilvánossága nem szükséges rossz, hanem nélkülözhetetlen feltétele a múlttal való szembenézésnek” – zárul az LMP közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.