Hatodik napja tart

Nem adják fel a beduinok a békefenntartók tábora elleni ostromot

Hatodik napja ostromolták csütörtökön beduinok az egyiptomi Sínai-félszigeten, El-Gorában lévő ENSZ-békefenntartó tábort, bebörtönzött társaik szabadon bocsátását követelve - közölték a francia hírügynökséggel biztonsági vezetők.

2012.03.15 18:20MTI

A beduinok kőtorlaszokat emeltek a Multinacionális Erők és Megfigyelők (MFO) tábora körül, ahol magyar katonák is vannak, megakadályozva, hogy a katonák ki-be járhassanak.

A beduinok szerdán elvágták a tábort körülvevő szögesdrótot, és azzal fenyegettek, hogy megtámadják a tábort, ha nem helyezik szabadlábra a társaikat, akiket terrorcselekmények és más bűncselekmények miatt tartanak fogva.

A békefenntartó misszió, amelyben 12 ország katonái szolgálnak, az 1979-es izraeli-egyiptomi béke betartásán őrködik.

Az illetékesek szerint a rendőrség inkább tárgyalni kíván a beduinokkal, hogy feloldja a tábor blokádját, mintsem vállalja a konfrontáció veszélyét.

A Sínai-félszigeten, ahol Egyiptom legjövedelmezőbb üdülőhelyei koncentrálódnak, beduinok laknak, akiket régóta elhanyagolt Hoszni Mubarak volt elnök rendszere. A beduinok tavaly fegyvert fogtak az elnököt megbuktató lázadásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.