Egresi hat nyelven szólt a választópolgárokhoz

Az EP után a vajdasági képviselőházban lehet a legtöbb nyelven felszólalni

Egeresi Sándor, a vajdasági parlament elnöke hat nyelven szólította fel a tartomány választópolgárait, hogy éljenek állampolgári jogaikkal, illetve kötelességükkel, és május 6-án járuljanak az urnák elé, saját belátásuk szerint voksolva valamely pártra, tömörülésre, vagy egyéni jelöltre.

2012.03.13 19:38MTI

Egeresi kedden kora délután írta alá a tartományi képviselőházi választásokról szóló határozatot.
   
"Mindenkit arra kérek, hogy folytasson korrekt és kulturált választási kampányt, legyen az az érvek és a programok küzdelme és nem a sértegetéseké" - hangsúlyozta Egeresi.
   
A parlamenti elnök annak a véleményének adott hangot: "akik a kampányt mások rágalmazására és megalázására használják fel,  nem érdemlik meg, hogy küldöttek, a polgárok képviselői legyenek a tartományi parlamentben".
   
Egeresi kiemelte, hogy az Európai Parlament után a vajdasági képviselőházban beszélnek a legtöbb nyelven. Emlékeztetett arra,  hogy a tartományi parlamentben egyaránt hivatalos nyelv a szerb, a magyar, a szlovák, a ruszin, a román és a horvát nyelv is és az elhangzó felszólalásokat a süketnémák számára is érthetővé teszik.
   
A vajdasági parlamentben "magas szinten művelik, ápolják és őrzik a beszéd kultúráját, a képviselők kölcsönös toleranciát és megértést tanúsítanak egymás iránt, függetlenül attól, hogy mely párthoz tartoznak, illetve, hogy ellenzékben vannak-e, vagy kormányon" - mondta Egeresi Sándor.
   
A 120 tagú vajdasági parlament képviselőit kétfordulós választásokon választják meg, és követelmény, hogy a választási listákon a jelöltek egyharmada nő legyen. Jelenleg 19 női tagja van a képviselőháznak. A jelenlegi tartományi parlament megbízatása július 16-án jár le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.