Halál a Kaukázusban

Hét "terroristát" lőttek agyon az orosz kommandósok

Fegyveres akciókban megöltek hét terroristának mondott személyt Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaságokban

2012.03.12 15:57MTI

Az akciókban a fegyveresek két segítője is életét vesztette.

Dagesztán fővárosában, Mahacskalában a különleges erők körbevettek egy épületet, amelyben vasárnap este egy helyi csoport tagjai elbarikádozták magukat. A fegyveresekkel egész éjszaka folytak tárgyalások, és ennek eredményeképpen szabadon engedtek egy nőt két gyerekével. A különleges erők ezt követően több támadásban megsemmisítettek két fegyverest és egy segítőt. Az egyik halott a csoport vezetője, az azerbajdzsáni állampolgárságú Eldosz Zuljfugarov.

A Kaukázus középső részén fekvő Kabard- és Balkárföld Csegem körzetében az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) különleges alakulata hétfőn fegyveres csoportot fedezett fel egy családi házban. Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a hatóságok előbb kimenekítették a lakókat a környező házakból, majd megadásra szólították fel a fegyvereseket, akik ezt elutasították. Az ostromban meghalt öt fegyveres és egy női segítő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.