Két hétig húzták

Nem sztrájkolnak: ismét moccan a frankfurti repülőtér

Véget ért szerdán délután a csaknem két hete tartó sztrájk a frankfurti repülőtéren, miután az illetékes munkaügyi bíróság jogellenesnek ítélte a GdF szakszervezet munkabeszüntetését.

2012.02.29 19:13MTI

A repteret üzemeltető Fraport szerint a forgalom rendje csütörtök reggelre állhat helyre a legnagyobb németországi légikikötőben, kisebb fennakadásokkal azonban még péntekig számolni kell. A február közepén kezdődött sztrájk miatt összesen nagyjából 1.500 járat maradt ki.

A GdF nem fellebbez az ítélet ellen, amelyben a bíróság formai okokra hivatkozva tiltotta meg az eredetileg csütörtök kora reggelig tervezett sztrájk folytatását. A szakszervezet egyúttal közölte, hogy kezdeményezi a munkaadónál a bértárgyalások folytatását. A Fraport és a Lufthansa légitársaság kártérítési követelést fontolgat a szakszervezettel szemben.

A Fraport 3,5 millió euró bevételtől esett el a cég számítása szerint, a Lutfhansa tízmillió eurós nagyságrendű kárt szenvedett az első becslések alapján. A GdF alig 200 munkavállalót képvisel a több mint 70 ezer embert foglalkoztató repülőtéren. Az érdekképviselethez azok a szakemberek tartoznak, akik a repülőgépek földi mozgását tervezik és irányítják.

Kedden a légiirányítók közölték, hogy csatlakoznak kollégáik sztrájkjához, ezt azonban az illetékes bíróság a Fraport, a Lufthansa és a légi forgalmat felügyelő állami társaság (DFS) indítványának helyt adva megtiltotta, arra hivatkozva, hogy a forgalom teljes leállásához vezető munkabeszüntetés aránytalanul nagy kárt okozna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.