Az utcán estek nekik

Francia nácik dobálták meg üvegekkel a szocialista politikust

Szélsőjobboldaliak egy csoportja kedden este Párizsban az utcán sértegette és üvegekkel dobálta meg Arnaud Montebourg ismert francia szocialista politikust, a 2011-es szocialista párti elnökjelölő választások egyik jelöltjét és élettársát, Audrey Pulvar újságírónőt.

2012.02.29 15:17MTI

Mintegy 15 ismeretlen "Franciaország a franciáké", "Le Pent elnöknek" (Marine Le Penre, a szélsőjobboldal elnökjelöltjére utalva) és "Juden, Juden, Juden" (Zsidók - németül) kiáltásokkal körülvették és sértegették a párt, amely éppen hazafelé tartott egy étteremből - tájékoztatott a Twitter közösségi oldalon tett bejegyzésében szerdán Pulvar, az ismert rádiós és televíziós újságírónő.

A színes bőrű Pulvar Martinique-on született. A pár feljelentést tett a rendőrségen.

Le Pen szerdán az Europe 1 rádiócsatornának nyilatkozva elítélte a támadást, és reményét fejezte ki, hogy a rendőrség "elvégzi munkáját". Francois Hollande szocialista elnökjelölt az RTL adón elfogadhatatlannak nevezte a támadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.