Tűz a Mecsetek terén

Palesztínok csaptak össze a rendőrökkel a Jeruzsálemben

Összecsapások törtek ki pénteken izraeli rendőrök és palesztinok százai között a jeruzsálemi óvárosban, a Mecsetek terén - közölte egy rendőrségi szóvivő, aki szerint mindkét táborban vannak sérültek.

2012.02.24 15:15MTI

"A pénteki nagyima után palesztinok százai kövekkel dobálták meg a Magrebiek kapujánál álló rendőröket" - mondta Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő. A kapu a Mecsetek terére vezető egyetlen olyan bejárat, amelyet a nem muzulmánok használhatnak. Több száz rendőr hatolt be a térre, ahol hanggránátokat vetettek be a tömeg szétoszlatására - mondta még a szóvivő.

"Több tucatnyi fiatal van továbbra is az al-Aksza mecsetben, de a téren helyreállt a rend" - tette hozzá. Több rendőr könnyebben megsérült a kődobálásban. Palesztin egészségügyi illetékesek szerint négy tüntető sérült meg. Az elmúlt hét feszülten telt a Mecsetek terén.

Az izraeli rendőrség vasárnap 18 palesztint vett őrizetbe, akik turistákat dobáltak kövekkel.

Kedden keresztény és zsidó zarándokokat kísérő izraeli rendőröket dobáltak meg kövekkel. Egy rendőrtiszt könnyebben megsérült, két palesztint őrizetbe vettek. Csütörtökön hét palesztint állítottak elő látogatókkal kitört újabb incidensek miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.