Nem jutott közelebb a NAÜ

Irán valami nukleárisat titkol

Nem történt előrelépés a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) küldöttségének a vitatott iráni atomprogramról két napon át Teheránban folytatott tárgyalásain, és az iráni hatóságok nem engedélyezték a NAÜ szakértőinek a bejutást egy olyan katonai létesítménybe, amelyet fel akartak keresni.

2012.02.22 09:32MTI

A küldöttség alig egy hónapon belül másodszor járt Teheránban, hogy rákényszerítse az iráni hatóságokat, adjanak érdemi választ a nemzetközi közösség egyre súlyosabb aggodalmaira azzal kapcsolatban, hogy Teherán esetleg nukleáris fegyver előállítására törekszik.

Irán tagadja, hogy atomprogramjai katonai célú lenne.

A NAÜ közép-európai idő szerint szerdán nulla óra után adta ki közleményét - miután küldöttsége elhagyta Iránt -, s a szokatlan időpont jelzi, az ügynökség milyen nagy fontosságot tulajdonít a kérdésnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.