A görög és az olasz piacra szánták a marihuánát

Negyed tonna drogot foglaltak le Albániában

Negyed tonna marihuánát foglalt le a rendőrség vasárnap Albániában.

2012.02.20 10:18MTI

Letartóztattak hét csempészt, akik Görögországba akarták eljuttatni a kábítószer-szállítmányt. A zöldhatáron fogták el őket Albánia délkeleti részén a hegyekben.
   
A kihallgatás során elmondták, Lazaratban vették a drogot. Az albán fővárostól, Tiranától 200 kilométerre délre fekvő város környékén nagyüzemben folyik a cannabistermelés.
   
Egyes nemzetközi rendőrségi jelentések szerint Albániában állítják elő a legtöbb marihuánát Európában. Az elmúlt nem egészen két hónapban több mint másfél tonna cannabist foglaltak le a balkáni országban. A drogot a görög és az olasz piacra szánták.
   
Miközben az albán hatóságok saját közlésük szerint évente 70-100 ezer ültetvényt számolnak föl, Cataldo Motta, az olasz országos maffiaellenes igazgatóság ügyésze nemrégiben Tiranában azt mondta, évente legalább 20 tonna marihuánát állítanak elő Albániában.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.