Hullanak a kommunista káderek

Újabb öngyilkosság: nem éri meg párttitkárnak lenni a kínai városban

Öngyilkosságot követett el a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartomány Saokuan (Shaoguan) városának kerületi párttitkára - jelentette a kínai média a helyi pártbizottság közlésére hivatkozva pénteken. 2010-ben a kerület korábbi párttitkára végzett magával.

2012.02.17 13:13MTI


A közlemény szerint Saokuan (Shaoguan) város Vucsiang (Wujiang) kerületének első embere Szu Li (Su Li), aki egyben a városi népi gyűlés állandó bizottságának elnöke is volt, pénteken reggel otthonában akasztotta fel magát.

A rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását. Az esetnek külön jelentőséget ad, hogy 2010 októberében a Hszinhua hírügynökség arról számolt be, hogy Vucsiang kerület pártbizottságának volt titkára Vu Hszue-hszin (Wu Xuexin) egy szombati napon lezuhant a helyi kormányzati épület hetedik emeletéről.

A rendőrség búcsúlevelet nem talált, de azonnal kizárta az idegenkezűséget. Kérdésként merült fel, hogy Vu, aki évekkel korábban, 2006 és 2008 között volt a kerület vezetője, mit keresett szombaton az épületben.

A helyi pártbizottság napokon belül közleményben tudatta, hogy az 58 éves Vu öngyilkosságot követett el, stresszes állapotban volt, depressziótól szenvedett, s egy barátjával anyagi természetű vitája volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.