Börtönben sínylődik a volt kormányfő

Külföldi orvosok vizsgálják Timosenkót

Raisza Mojszejenko, az egészségügyi miniszter helyettese közölte: kanadai és német orvosok csoportja kedden megkezdte a súlyos hátfájástól szenvedő Julija Timosenko volt ukrán kormányfő vizsgálatát a Harkiv megyei börtönben.

2012.02.14 18:47MTI

Három kanadai és két német orvos, valamint több ukrán kollégájuk kedd reggel érkezett a kacsanyivkai női börtönbe. A börtön előtt mintegy száz tüntető skandálta az orvosokat szállító autóbusz érkezésekor: "Mentsétek meg Juliját".
   
Az ukrán büntetés-végrehajtás szerint a külföldi orvosküldöttségnek kanadai belgyógyász, nőgyógyász és kardiológus, valamint német neurológus és baleseti sebész tagja van, a kanadaiak valamennyien ukrán származásúak.
   
A hivatali hatalommal való visszaélés vádjával októberben hétévi börtönre ítélt ellenzéki vezető ügyvédei szerint Timosenko állapota súlyos, nehezen tud járni. A börtönhatóságok elismerik, hogy Timosenkónak hátfájása van, de szerintük nincsen súlyos betegsége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.