"Nem európai"

Dzurinda: civilizálatlan a kettős állampolgárságról szóló törvény

Magyarország javítsa ki a kettős állampolgárságról szóló, "nem európai, civilizálatlan törvényét" - mondta Mikulás Dzurinda kedden egy pozsonyi sajtótájékoztatón.

2012.02.14 13:05MTI

A szlovák külügyminiszter egy kérdésre - van-e Szlovákiának olyan törvénye amely lehetővé teszi, hogy szlovák állampolgárokat választójoguk elvesztésével büntessék azért, mert felvették egy másik ország állampolgárságát is - azt válaszolta: "Magyarország javítsa ki a kettős állampolgárság megszerzéséről szóló, nem európai, civilizálatlan törvényét és nem lesznek ilyen gondok". 

Több, a magyar állampolgárságát nyilvánosan felvállaló szlovákiai magyar nem kapta kézhez azokat a kopogtató cédulákat, amelyeket a márciusi parlamenti választások kapcsán kézbesítenek a napokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.