Tobzódik a szélsőjobb

Visszabombázták a kőkorszakba: Drezdában nincs helye a náciknak

Városunkban nincs helyük szélsőjobboldali eszméknek - jelentette ki a Drezdát romba döntő szövetséges bombázás 67. évfordulóján tartott megemlékezésen Holger Treutmann evangélikus lelkész.

2012.02.13 14:49MTI

A Miasszonyunk templomában (Frauenkirche) tartott rendezvényen Treutmann megemlékezett az 1945. február 13-i angol és amerikai bombatámadásban meghaltakról és családtagjaikról, egyúttal azonban "arról a pusztításról is, amely német földről indult ki" a II. világháború idején.

Az estére meghirdetett szélsőjobboldali felvonulás kapcsán, amelyre több ezer neonáci érkezik az Elba parti városba, a lelkész szükségesnek nevezte, hogy a drezdaiak jelét adják a szembenállásnak, a békés tiltakozásnak. "Tennünk kell valamit, itt nincs helye szélsőjobboldali eszmeiségnek" - jelentette ki Treutmann.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.