Hetven sérültnek súlyos az állapota

Tragikus vonatszerencsétlenség - a mozdonyvezető hibájából történt

A mozdonyvezető hibájából történt a 70 ember halálát, 416 személy sérülését okozó hétfői kínai vonatszerencsétlenség.

Képek a kínai vonatszerencsétlenségről képgaléria

2008.04.29 09:14MTI

A kínai kormány által létrehozott vizsgálóbizottság bejelentése szerint 131 kilométeres óránkénti sebességgel haladt a Peking-Csingtao (Qingdao) járaton közlekedő vonat a szerencsétlenség pályaszakaszán, holott 80 km/h ott a megengedett maximális sebesség.

A túl nagy sebesség miatt siklott ki a szerelvény Kína keleti részén, a Santung (Shandong) tartománybeli Cepo (Zibo) városában, és ütközött össze egy szembejövő vonattal egy másik vágányon. Emelődaruk bevetésével megtisztították a pályaszakaszt a roncsoktól, s kedden felújult a vasúti közlekedés a szóban forgó szakaszon. Hetven sérültnek súlyos az állapota.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.