Lelőtték a kutatókat

Mégsem a magyarok mészárosait fogták el Etiópiában

Bár az Etiópiában elfogott terroristák tagjai az al-Kaida terrorszervezetnek, nem hozhatók összefüggésbe azzal a támadással, amelyben magyar kutatók is meghaltak.

2012.02.08 14:48MTI

A TEK az egyiptomi hatóságok tájékoztatására hivatkozva közleményében azt írta: a napokban Etiópiában elfogott terroristák az al-Kaida terrorszervezet tagjai, de az elfogott bűnözők nem hozhatók összefüggésbe a magyar kutatókat ért támadással.

A január 17-ei támadás következtében a Szegedi Tudományegyetem két munkatársát, Fábián Tamás 53 esztendős geográfust és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvost, továbbá két német és egy osztrák állampolgár öltek meg fegyveresek.

Egy magyar könnyebben megsérült, két németet és két etiópot pedig elraboltak a terroristák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.