Állnak a hajók

Ausztriában befagyott a Duna

Ausztriában leállították a hajózást a Dunán, mert a folyó egyes szakaszain jégpáncél keletkezett.

2012.02.07 18:59MTI

A folyami hajózás már csak azért is lehetetlen, mert a Duna befagyott Pozsony körzetében és Németországban is, nem messze a német-osztrák határtól.
   
Jégpáncél keletkezése a Dunán nem ritka dolog, s a folyó erős sodrása miatt általában nem is marad meg sokáig: a Duna lerázza magáról a jégpáncélt. A mostani helyzet különlegessége az, hogy a jég szinte hirtelen, egyik napról a másikra fedte be a vizet.
   
Ausztriában nem szívesen használnak jégtörőket, mert jégtorlaszok keletkeznek, amelyek lassan olvadnak. Ez előny lehet télen, hosszú ideig akadály tavasszal.
   
Az osztrák meteorológusok mindenesetre most nem veszik maguknak a bátorságot, hogy megjósolják: mikor szabadul meg a jégtől idén a Duna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.