"Nem mindegyik egyenértékű"

"A román bűnözők" után a civilizációkat ekézi a francia belügyminiszter

Heves politikai vitát váltott ki vasárnap Franciaországban az illegális bevándorlókat és "a román bűnözőket" rendszeresen ostorozó belügyminiszter újabb kijelentése, miszerint "nem minden civilizáció egyenértékű".

2012.02.05 16:50MTI

Claude Guéant egy jobboldali diákokat tömörítő egyesület által szervezett konferencián szombaton azt mondta: "Azzal ellentétben, amit a baloldali relativista ideológia állít, számunkra nem minden civilizáció egyenlő ... Azok, amelyek az emberiség pártját fogják, szerintünk haladóbbak, mint azok, amelyek tagadják azt".

Majd így folytatta: "Azok, amelyek a szabadság, egyenlőség és testvériség pártján vannak, számunkra magasabb rendűnek tűnnek, mint azok, amelyek elfogadják a zsarnokságot, a nők kisebbségét, a társadalmi vagy etnikai gyűlölködést".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.