Sok kis Breivik?

Norvégia elsöpri a terrort - két embert ítéltek el

Bűnösnek talált két embert az oslói bíróság hétfőn terrorcselekményre szőtt összeesküvésben, és elítélte őket - ezek voltak az első ítéletek a skandináv ország terrorellenes törvényei alapján.

2012.01.30 14:13MTI

A két norvég állampolgár a - muzulmán világban nagy felháborodást keltő - Mohamed-karikatúrákat 2005-ben közlő Jyllands-Posten dán napilap ellen tervezett merényletet. Az ujgur származású Mikael Davúdot a bíróság hét év börtönre, társát, az iraki kurd Shawan Sadek Saeed Bujakot pedig három és fél évre ítélte.

A harmadik vádlott, az üzbég születésű, szintén norvég állampolgár David Jakobsen, aki a vád szerint segített robbanóanyagot szerezni a másik kettőnek, csupán négy hónapot kapott, és azt már letöltötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.