A párhuzamosok a végtelenben

Szexparák a választásokon: Gingrich nem "lewinskysta"

Newt Gingrich republikánus elnökjelölt-aspiráns szerdán visszautasította azt a párhuzamot, amelyet a floridai Univision televízió vont közte és a 90-es években ugyancsak házasságon kívüli viszonyt folytató Bill Clinton amerikai elnök között.

2012.01.26 07:39MTI

Newt Gingrich szerdán kijelentette, hogy nincs semmi hasonlóság az általa és a Clinton által folytatott affér között. Gingrich egyébként képviselőházi elnökként mindent megtett Clinton - lemondatással fenyegető - közjogi felelősségre vonásáért. Gingrich szerdán felháborodottan reagált az Univision spanyol nyelvű csatorna felvetésére, miszerint "ugyanabban az időben pontosan ugyanazt csinálta", mint Clinton.
 
Az elnökjelölt-aspiráns többször is megismételte, hogy a két eset merőben eltér egymástól. "Én nem hazudtam eskü alatt. Nem követtem el bűncselekményt" - hangsúlyozta New Gingrich, rámutatva, hogy a válása során az igazat mondta, nem úgy, mint Clinton, amikor Monica Lewinskiről kérdezték.
 
A műsorvezető, Jorge Ramos azonban nem tért el a témától, amire Gigrich ingerülten így reagált: "Itt hiányzik egy mentális szinapszis". 

"Ez nem igaz!" - jelentette ki Gingrich, amikor Ramos felidézte neki második exfeleségének, Marianne-nak azt az állítását, hogy a volt házelnök nyitott kapcsolatot akart tőle, hogy így zavartalanul folytathassa a viszonyát az akkori szeretőjével és mostani hitvesével, Callistával.
 
Bill Clinton két évtizeddel ezelőtt Monica Lewinski fehér házi gyakornokkal, Gingrich pedig Callista Bisek kongresszusi asszisztenssel folytatott viszonyt. A volt házelnök második exfelsége múlt csütörtökön az ABC televíziónak nyilatkozva tárta a közvélemény elé a Gingrich-csel való házasságának addig csak a bulvársajtóból ismert részleteit. Meglepő módon azonban a fősodorbeli médiában való lelepleződése nem akadályozta meg Gingrichet abban, hogy szombaton megnyerje a republikánus előválasztást a mélyen vallásos és konzervatív Dél-Karolinában.
 
Elemzők szerint ebben a politikusnak az a bravúrja is közrejátszott, hogy amikor az elnökjelölt-aspiránsok vitájának múlt hét csütörtöki felvezetőjében John King, a CNN műsorvezetője rákérdezett a frissen kipattant botrányra, Gingrich ezt azonnal támadásként interpretálta és visszakézből ellenoffenzívába lendült az "elitmédia" manipulációi ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.