Megmentette a feleségét

Életét áldozta az újkori Titanicon a francia férfi

Az olasz óceánjáró balesetének egyik áldozata, egy idős francia férfi életét áldozta, hogy megmentse feleségét.

Durva képek: KATTINTSON A KATASZTRÓFÁRA! képgaléria

2012.01.16 17:22MTI

Nicole Servel 60. születésnapja alkalmából gyermekeitől kapta ajándékba a luxushajó-kirándulást. Férjével, a 70-es éveiben járó Francis Servellel a délnyugat-franciaországi Toulouse közelében, Ramonville-Saint Agne városban éltek.

"A férjemnek köszönhetem az életemet" - mondta Nicole Servel, aki a francia sajtónak részletesen beszámolt kálváriájáról "Azt mondta: ugorj, ugorj. Mivel nem tudok úszni, rám adta mentőmellényét. Haboztam, hogy leugorjak-e. Így ő ugrott elsőként. Utánaugrottam. A hátamra fordultam. Kiáltottam neki és visszakiáltott: ne nyugtalankodj, kiúszok. A víz hőmérséklete alig nyolc fok volt. És aztán többé nem láttam" - idézte fel a történteket. Beszámolója szerint a hajón teljes volt a pánik.

"Egyik fedélzetről a másikra, visszazavartak bennünket, mert tele volt minden, emberek estek el és zuhantak egymásra mindenhol. A hajó süllyedt. És ekkor a férjem azt mondta, hogy ugrani kell, le kell ugrani, mert elsüllyedünk" - emlékezett vissza az asszony. Ekkor még egyszer, utoljára megölelték egymást, és a hideg tengerbe vetették magukat.

"Amíg a vízben voltam és sodródtam egyedül, a gyermekeimre és unokáimra gondoltam. Hogy tartsam magamat. Hogy megpróbáljak életben maradni" - mondta Nicole Servel, aki nem tudja, hogy mennyi ideig volt a vízben és evickélt el a sziklákig. Az asszonyt végül a sziget lakosai mentették ki, s más túlélőkkel együtt a templomba vitték, ahol az átfagyott emberek felmelegedhettek.

Nicole Servel dühös. Nem volt mentőcsónakjuk, kettőjüknek csak egy mentőmellénye volt, és "nem akadt senki, aki megmentette volna a férjemet. Egyedül voltunk" - kesergett az asszony.

A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajó a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigetnél múlt héten pénteken éjjel tíz óra körül beleütközött egy, a tengerfenékből kiálló sziklába és léket kapott.

A hatalmas hajó előbb 20, majd a víz beáramlásának következtében 80 fokos szögben a jobb oldalára dőlt. A hajón összesen 4229 személy tartózkodott, ezer fős személyzet és 3209 turista a világ 62 országából. A tragédia legalább hat ember életét követelte, mintegy hatvanan megsebesültek, tizenöt ember után pedig még mindig kutatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.