Folyamatos robbanás

Pokolgépes merényletsorozat az iraki Ramádiban

Sorozatos robbanások rázkódtatták meg vasárnap az iraki Ramádi városát, ahol járműbe rejtett pokolgépek léptek működésbe, valamint öngyilkos merénylők rendőrségi épületeket támadtak meg.

2012.01.15 13:54MTI

A város 100 kilométerre nyugatra fekszik a fővárostól, Bagdadtól.

A támadók két autóba rejtett pokolgépet a város központjában, egy mecset közelében robbantottak fel, majd egy harmadikat is, a városközpontban - mondták rendőrségi források.

Egy negyedik járműben elrejtett szerkezet a rendőrség nyomozó hatóságának is otthont adó, három épületből álló létesítménynél lépett működésbe. Ezzel egy időben két öngyilkos merénylő a testére szerelt töltetet robbantotta fel a létesítmény kerítésénél - közölte az állami tévében Ádil Daham, a belügyminisztérium szóvivője.

A robbantásokat követően fegyveresek törtek be a területre és befészkelték magukat a három épületben, amelyet a rendfenntartó erők ostrom alá vettek. A támadók nem ejtettek túszokat.

Egy rendőr őrnagy a helyszínen megerősítette a merényletek tényét. A hatóságok ugyanakkor egyelőre nem közöltek adatokat az áldozatokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.