Szabad-e a házasság?

A melegekkel kampányolnak a franciák

Néhány óra alatt valamennyi francia elnökjelölt állást foglalt pénteken az egyneműek házasságának kérdésében, miután a Libération című napilap azt írta, hogy Nicolas Sarkozy államfő az elnökválasztási kampányában támogatni fogja a homoszexuálisok egybekelésének engedélyezését.

2012.01.13 14:16MTI

A kormányszóvivő cáfolta az értesülést.

"Melegházasság, Sarkozyt is megkísértette az igen" - olvasható a Libération címlapján. A baloldali lap az elnök környezetére hivatkozva azt írta, hogy "a döntés megszületett, miután (Sarkozy) mindig is nyitottnak mutatkozott a kérdésben".

"A köztársasági elnök egyáltalán nem változtatott álláspontján, és nem támogatja a házasság intézményének megnyitását a homoszexuális párok előtt" - közölte délelőtt a hivatalos cáfolatot Valérie Pécresse kormányszóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.