Mágneses pokolgép ölte meg a férfit

Peresz nem tudja, ki robbantotta fel az iráni atomtudóst

Simon Peresz izraeli államfő kijelentette: nincs tudomása országa esetleges szerepéről egy iráni atomtudós halálában, aki pokolgépes merénylet áldozata lett.

2012.01.13 12:08MTI

A tv spanyol adásának arra a kérdésére, hogy Izraelnek szerepe lehetett-e a szerdai teheráni merényletben, az elnök így válaszolt: "Tudtommal nem."
   
Musztafa Ahmadi Rosánt, a natanzi urándúsító létesítmény egyik részlegének vezetőjét úgy ölték meg, hogy egy motorkerékpáros mágneses pokolgépet helyezett a tudós gépkocsijának oldalára, s az felrobbant.
   
Irán Izraelt vádolja a gyilkossággal, amellyel Teherán szerint az atomprogramját akarják hátráltatni. Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője az amerikai és az izraeli titkosszolgálatot, a CIA-t és a Moszadot tette felelőssé a történtekért.
   
"Nem tudom, ki állt bosszút az iráni tudóson, de az biztos, hogy egyetlen könnycseppet sem ejtenék érte" - reagált a hírre szerdán hivatalos Facebook-oldalán Jóáv Mordehai tábornok, izraeli katonai szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.