Hétezer harcost visszavon az USA

Rotálódó katonai egységeket küld Európába a Pentagon

Leon Panetta amerikai védelmi miniszter közölte: a Pentagon mintegy 7000, Európában állandó jelleggel állomásozó amerikai katonát von vissza, s rotálódó egységeket küld helyettük.

2012.01.13 08:18MTI

Az amerikai hadsereg sajtószolgálatának adott interjúban elmondta, hogy a védelmi minisztérium két dandárnyi katonát von vissza az európai támaszpontokon állomásozó 81 ezer amerikai katona közül.
   
Rotálódó egységek váltják fel a távozó katonákat. Az ilyen alakulatok katonáit a családtagok nem kísérik el az állomáshelyükre, ami megtakarítást jelent a Pentagonnak.
   
A csapatvisszavonás része a Barack Obama amerikai elnök által január 5-én ismertetett új tízéves védelmi stratégiának, amely értelmében az Egyesült Államok növeli katonai jelenlétét az ázsiai-csendes-óceáni térségben és csökkenti Európában.
   
Az Obama-kormány tíz év alatt 489 milliárd dollárral csökkenti a Pentagon költségvetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.