Tavaly 48 gépet azonosítottak

Orosz bombázók az Északi sarkkörön túl - Norvégia aggódik

Norvég vadászgépek havonta átlagosan háromszor emelkednek a levegőbe, hogy megakadályozzák orosz bombázók behatolását a skandináv ország légterébe.

2012.01.12 16:21MTI

A norvég védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott adatai szerint a tavalyi évben a norvég légvédelem 48 orosz bombázót azonosított. Mindegyik eset az Északi sarkkörön túl, a Barents-tenger fölött történt. Az orosz gépek egyetlen alkalommal sem sértették meg a norvég légteret, bár olyan közel kerültek ahhoz, hogy riadóztatták a légtérvédelmet.
   
A norvég F-16-osok tavaly 34 alkalommal szálltak fel, és később kiderült, hogy mindannyiszor Tu-95-ös és Tu-160-as bombázók miatt rendeltek el riadót. A megelőző évben a norvégok 36 légtérsértést hiúsítottak meg. Az orosz bombázók 2007 előtt viszont csak mintegy 13 esetben kísérelték meg megsérteni a norvég légteret - jelentette a TVN24.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.