Be akarják zárni

Több ezren lekésték a repülőt egy templom miatt

Bezárhatják a közlekedési dugót okozó hatalmas templomot Brazíliában.

2012.01.07 20:15MTI

Bezárathatja a rendőrség azt a Sao Pauló-i hatalmas templomot, amely felszentelésekor közlekedési káoszt okozott a brazil városban.

Brazília legnagyobb metropoliszában a nemzetközi repülőtér közelében fekvő Cidade Mundial nevű templom felszentelése jelentősen akadályoztatta a forgalmat.

A hatóságoknál bejelentett harmincezer hívő helyett ugyanis a rendezők szerint mintegy kétmillióan érkeztek a rendezvényre. Ezernyi utazó késte le a tömeg miatt repülőgépét.

A 150 ezer férőhellyel rendelkező templom megnyitásának napján három istentiszteletet tartottak. A rendőrség szerint a bejelentett kétezer autóbusz helyett több mint hatezer érkezett a helyszínre. A járműveknek részben a szomszédos autópálya területén kellett parkolniuk, ami gátolta a reptérre való kijutást.

A Valdemiro Santiago apostol által vezetett Igreja Mundial do Poder de Deus nevű pünkösdista közösség sajtóközleményben kért elnézést a környéken lakóktól és az utazóktól a káoszért. Az egyháznak minden kontinensen élnek tagjai és követői.

A városvezetőség ugyanakkor közölte, hogy a templomnak csak három hónapra szóló ideiglenes működési engedélye van. Az autópálya-rendőrség elmondása szerint megfontolják, bezárassák-e teljesen a templomot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.