Egyiptomban

Őrizetbe vettek egy kopt diákot Mohamed-karikatúrája miatt

Az egyiptomi hatóságok őrizetbe vettek egy kopt diákot, akit azzal vádolnak, hogy föltett egy Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrát a Facebook közösségi honlapra, ami két napja erőszakhullámot indított el Dél-Egyiptomban.

2011.12.31 16:07MTI

Egy biztonsági tisztviselő szombati közlése szerint a 17 esztendős Gamal Maszúd tagadja a vádat és társait gyanúsítja, hogy ők tették fel az iszlám hívőket sértő karikatúrát honlapjára.

Szerda óta a falu lakói ostrom alatt tartják Maszúd házát, és azt skandálják, hogy "Allah Akbár", vagyis Allah hatalmas. Több keresztények lakta épületet felgyújtottak, sok keresztény elmenekült a faluból. A muszlim tüntetőket a biztonsági erők könnygázzal oszlatták fel.

Egyiptom 80 milliós lakosságának mintegy 6-10 százaléka keresztény kopt, akiket hátrányosan megkülönböztetnek, a társadalom peremére szorítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.