Élőben közvetítik a halott diktátort

A tévébe megy a halott Kim Dzsong Il

Az észak-koreai televízió elkezdte élőben közvetíteni Kim Dzsong Il temetési szertartását, amelyet szemmel láthatóan aprólékosan megterveztek.

2011.12.28 07:45MTI

A gyászmenet a főváros egyik sugárútján halad, és az elhunyt koporsóját szállító limuzin vezeti, mellette Kim Dzsong Un lépked. A halottszállító autó tetején Kim Dzsong Il portréja. A menet katonák és gyászolók tízezreinek sorfala között halad a havas sugárúton. A kamerák időnként mutatnak közeli képeket a gyászolókról, akik közül sokan látványosan zokognak, időnként megrázkódnak.

A legkisebb Kim fiú és utód, Kim Dzsong Un mögött halad a menetben Dzsang Szong Tek, Kim Dzsong Il sógora, aki a Nemzeti Védelmi Bizottság elnöke. Dzsang várhatóan jelentős szerepet játszik majd abban, hogy az új vezető fokozatosan át tudjon venni minden vezetői tisztséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.