Divatos fogalom

A stressz teszt lett az év szava Németországban

A manapság igen széles körben használt, divatos fogalmat, a stressz tesztet választották az év szavának Németországban.

2011.12.16 13:30MTI

Az orvostudományból eredő fogalmat 2011-ben számtalan más területen, atomerőművek, bankok, kormányzat, pályaudvar-építés esetében is használták - magyarázta pénteken a döntést a Német Nyelvi Társaság.

A nyelvészek a második helyre a hebeln - emelőt használ - igét választották, amelyet manapság leginkább az euró megmentésére kidolgozott támogatás kiszélesítésére alkalmaznak.

A német nyelvészek által összeállított tízes lista érdekessége, hogy még egy idegen nyelvű szó - a burnout (kiégés) - is szerepel rajta, és két név: Merkozy - Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök közös beceneve -, illetve Fukushima japán város.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.