Két halott, hatvannégy sebesült

Terror Belgiumban: buszmegállóban robbant a kézigránát

A hatóságok legutóbbi közlése szerint két embert megölt, hatvannégyet megsebesített kedden a belgiumi Liege-ben egy középkorú férfi, aki maga is életét vesztette, amikor gránátokat robbantott fel egy buszmegállóban.

2011.12.13 14:48MTI

Sajtójelentések szerint a férfi vélhetően egy többfős csoport tagja volt. A csoport egy másik tagja a rendőrséggel lövöldözésbe keveredett, és ő is halálos sebesülést szenvedett. Az események a helyi bíróság főépületének közelében, a zsúfolt Saint-Lambert téren zajlottak. ű

A mentők és a rendőrség nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a szomszédos Hollandiából is hívtak segítséget. Több sebesült az igazságügyi palotában és egy közeli múzeumban talált menedéket.

A súlyos sebesültek között a jelentések szerint egy kisgyermek is van.

A belga nagyváros központjában a robbantások után a közlekedés megbénult. A hivatalos szervek egyelőre nem adtak pontos tájékoztatást a történtekről.

Mentőautók állnak a helyszínen, miután két vagy három férfi kézigránátokat dobott és lőfegyverrel tüzelt egy buszmegállóra (MTI)


A hatóságok szerint két halott, több mint hatvan sebesült

A hatóságok hivatalos közlése szerint két halottat és hatvannégy sebesültet követelt a belgiumi Liege-ben kedd kora délután elkövetett merénylet.

A kézigránátos támadás és lövöldözés halálos áldozatainak egyike a merénylő, a büntetett előéletű Nordine Amrani, a másik egy ártatlan járókelő. Több sebesült állapota súlyos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.