Izrael fortyog?

Kitűzték a palesztin zászlót az UNESCO párizsi székházára

Kitűzték a palesztin zászlót kedden az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO párizsi székházára. Az ügynökség közgyűlése október végén választotta teljes jogú tagjai közé a Palesztin Hatóságot.

2011.12.13 14:33MTI

Az ünnepélyes zászlófelvonáson jelen volt Mahmúd Abbász palesztin elnök, aki "Palesztina első elismerésének" nevezte hazája csatlakozását az ENSZ szakosított szervezetéhez. Azt mondta, azt szeretné, ha ez lenne a nyitánya Palesztina felvételének más nemzetközi szervezetekbe.

"Büszkék vagyunk a felvételünkre. Palesztina az a föld, ahol a találkoztak a civilizációk, az újjászületés földje. A blokád miatti nehézségek ellenére meg tudtuk őrizni kulturális örökségünket" - hangsúlyozta Abbász.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.