Nem váltják le Ahmed Refaatot

Egyiptom - A helyén marad a Mubarak-per vezető bírája

A kairói fellebbviteli bíróság úgy döntött: nem váltják le a Mubarak-per vezető bíráját.

2011.12.07 18:37MTI

A februárban megbuktatott egyiptomi elnököt korrupcióval és kormányellenes tüntetők megöletésével vádolják. A bírósági tárgyalás augusztusban kezdődött, majd elhalasztották, és várhatóan december 28-án folytatódik.
   
Ahmed Refaat bíró elmozdítását a magánvádlók kérvényezték, mert szerintük a jogász a védelemnek kedvez. A fellebbviteli testület visszautasította a kérvényt.
    
A csaknem 3 évtizeden hatalmon volt, jelenleg 83 éves Hoszni Mubarakot azzal vádolják, hogy az őt megbuktató népfelkelés idején utasítására lőttek a tüntetők közé. A felkelésben közel 900 ember vesztette életét. Amennyiben bűnösnek mondja ki Mubarakot a bíróság, halálbüntetés várhat rá.
   
A korrupció vádja szerint a bukott államfő piaci értéke alatt adott el Izraelnek földgázt Huszein Szálem üzletember cégén keresztül, valamint 6,5 millió dollár összértékű ingatlant fogadott el Szálemtől sarm-es-sejki földekért cserébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.