Légstop

Széjjelszennyezték az eget a kínai repülők

Vasárnap reggeltől hétfő délig több mint 530 nemzetközi, illetve belföldi légi járatot töröltek Kínában a súlyos pekingi légszennyezettség - hivatalos közlés szerint a köd - miatt.

2011.12.05 07:48MTI

Az Egyesült Államok nagykövetsége - amely nem bízván a kínai hatóságok értékelésében, azoktól függetlenül méri a légszennyezettséget Pekingben - már a saját skálája szerinti legrosszabb minősítést adta a levegő állapotának, vagyis a légszennyezettség szintje "veszélyes" a követség szerint. A törölt járatok számáról az állami televízió számolt be.

A tévé képeinek tanúsága szerint több száz utas rekedt a pekingi repülőtéren, amely a világon a második legforgalmasabb. A köd olyan sűrű volt hétfő délelőtt a fővárosban, hogy az ország északi részébe vezető főközlekedési útvonalakat is le kellett zárni.

A súlyos légszennyezettséget a sok széntüzelésű hőerőmű, a rengeteg Peking környéki üzem és a nagy autóforgalom okozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.