Argentínából rabolták el

A náci főbűnösről emlékeznek Izraelben

Adolf Eichmann náci háborús bűnös Argentínából történt elrablásával kapcsolatos, eddig rejtve őrzött emléktárgyakat állítanak ki az izraeli parlamentben decemberben.

2011.12.01 19:48MTI

Eichmann a második világháború után Argentínában lelt menedékre, az izraeli titkosszolgálat, a Moszad emberei onnan rabolták el, hogy Izraelben bíróság elé állítsák. 1961-es, halálos ítélettel zárult perét az egész világ figyelemmel kísérte. Az elfogására irányuló akció emlékét őrző eredeti tárgyakat a Moszad állítja ki a jeruzsálemi parlament épületében.

A tárlat december 12-én nyílik az izraeli fővárosban, de később az ország más pontjain is megtekinthető lesz. A kiállítással kapcsolatban nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

Az izraeli holokauszt-emlékhelynél szervezett kiállítások egyikén idén már bemutattak az üggyel kapcsolatos, korábban nem látott darabokat, köztük Adolf Eichmann szemüvegét és tárcáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.