Újabb "keretlegény" őrizetben

Tele lesznek neonácikkal a német börtönök?

Újabb gyanúsítottat vett őrizetbe kedden a német rendőrség a neonáci csoport által elkövetett gyilkosságokkal összefüggésben.

2011.11.29 14:17MTI

A Jénában elfogott 36 éves Ralf W.-t azzal gyanúsítják, hogy aktívan támogatta a Nemzetiszocialista Illegalitás (NSU) nevű szervezetet. A férfi megalapozott gyanú szerint segédkezett az NSU tagjai által végrehajtott gyilkosságok közül hatnak az elkövetésében, valamint egy gyilkossági kísérletben is.

A karlsruhei szövetségi ügyészség közölte: W.-t konkrétan azzal gyanúsítják, hogy 2001-ben vagy 2002-ben ő szerzett lőfegyvert a csoportnak, jóllehet tudatában volt annak, hogy a fegyvert gyilkosság elkövetésére fogják felhasználni.

Az NSU tevékenységére azután derült fény, hogy november elején öngyilkosságot követett el a csoport két tagja, egy harmadik pedig feladta magát. A neonáci ideológiát valló csoport 2000 és 2007 között kilenc külföldi kisvállalkozót, valamint egy rendőrnőt gyilkolt meg Németország különböző városaiban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.