Válság az egészségügyben

Egyelőre nem hirdet szükségállapotot a szlovák kormány

Egyelőre nem hirdetnek ki szükségállapotot Szlovákiában az egészségügyben kialakult válság miatt - döntött a szlovák kormány rendkívüli ülésén szombaton este Pozsonyban.

2011.11.26 20:39MTI

Iveta Radicová miniszterelnök közölte: a kabinet hétfőn újra rendkívüli ülést tart, hogy áttekintse a helyzetet. Az egészségügyi ágazatban annak következtében alakult ki válsághelyzet, hogy a kormány és az Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) nem tudott megegyezni a kórházi orvosok követeléseiről.

Szeptemberben mintegy 2000 kórházi orvos felmondott a munkahelyén.

A felmondási idő november végén lejár, így orvoshiány miatt több kórház nem tudná ellátni feladatait. Ha a feleknek nem sikerül kompromisszumra jutniuk, a kormányzat szükségállapotot tervez kihirdetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.