Monti reformokat ígér

Barroso szerint még nehéz az olasz helyzet

Olaszország pénzügyi helyzete továbbra is nehéz, a piacoktól nem lehet egyik napról a másikra csodát várni - mondta kedden Brüsszelben José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke újságíróknak, miután megbeszélést folytatott Mario Monti új olasz miniszterelnökkel.

2011.11.22 16:04MTI

Monti azt ígérte, hogy Itália az eddigieknél ambíciózusabb reformokat fog megvalósítani, de azt nem volt hajlandó kijelenteni, hogy 2013-ra egyensúlyba hozza a költségvetést.

Az olasz kormányfő szerint Barrosóval folytatott megbeszélésén nem az olaszországi teendők részletes áttekintésén volt a hangsúly, hanem az euróövezet válságával való szembenézés általánosabb stratégiai kérdésein.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.