Alaptalanok a terroristavádak?

Irán tiltakozik: visszahívta bahreini ügyvivőjét

Visszahívta bahreini diplomáciai ügyvivőjét Irán, hogy ezzel is "határozottan tiltakozzon az alaptalan vádak ellen", amelyek szerint az iszlám köztársaságban képeztek ki olyan terroristákat, akik Bahreinben hajtottak volna végre merényleteket.

2011.11.21 09:44MTI

A bahreini belügyminisztérium múlt vasárnap közölte, hogy elfogták egy terroristaszervezet öt tagját, akik feltételezések szerint az iráni Forradalmi Gárda elitalakulatától, illetve egy szintén iráni iszlamista milíciától kaptak pénzt és kiképzést.
   
Hoszein Kamalján, az iráni külügyminisztérium perzsa-öbölbeli ügyekért felelős vezetője szerint ezek a vádak "az ellenség érdekeit szolgálják, és nem segítenek megoldani Bahrein problémáit, viszont bonyolítják a helyzetet a régióban". Ő maga is tagadta és alaptalannak nevezte a vádakat.
   
Teherán és el-Manáma viszonya a Bahreinben márciusban elnyomott kormányellenes tüntetések után vált gyűlölködővé. Bahreinben, akárcsak Iránban a népesség többsége síita, de a szigetországot Szaúd-Arábia által is támogatott szunnita dinasztia vezeti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.