Megígérte az uralkodó

Szaúd-Arábiában választójogot kapnak a nők

Szaúd-Arábia uralkodója megígérte vasárnap, hogy a jövőben szavazati jogot kapnak a nők a helyhatósági választásokon, jelöltethetik magukat a különféle posztokra, és bekerülhetnek az úgynevezett Tanácskozó Gyűlésbe is, amely a parlamentet helyettesíti.

2011.09.25 15:58MTI

Az ultrakonzervatív királyságban csak helyhatósági választásokat szerveznek. Ebből is mindössze egy volt eddig az ország történetében. Az újabb csütörtökön lesz. A nők ezen még nem vehetnek részt, csak a négy év múlva esedékes következőn - derül ki a Tanácskozó Gyűlés ülésszakának megnyitóján elmondott trónbeszédből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.