"Exportálja az erőszakot"

Szélsőségesek támadják az amerikai katonákat - tagad a pakisztáni titkosszolgálat

Hina Rabbani Har pakisztáni külügyminiszter tagadta azt az amerikai vádat, amely szerint a legbefolyásosabb pakisztáni titkosszolgálat, az ISI Afganisztánban támogatja a szélsőségesek rajtaütéseit az amerikai katonák ellen.

2011.09.23 09:04MTI

Har puszta feltevésnek nevezte Mike Mullennek, az amerikai egyesített vezérkar főnökének csütörtöki állítását, és figyelmeztetett, hogy Washington az egyik legfontosabb szövetségesét veszítheti el, amit nem engedhet magának.

"Bármi, amit egy szövetségesről, partnerről mondanak nyilvánosan, hogy vádolják vagy megszégyenítsék, nem elfogadható" - mondta Har helyi idő szerint csütörtökön New Yorkban, ahol az ENSZ Közgyűlésének ülésén vesz részt.

Mullen kongresszusi meghallgatásán azt állította, hogy az ISI támogatta a szélsőségeseket az Egyesült Államok afganisztáni nagykövetsége ellen múlt héten elkövetett támadás, valamint a 77 amerikai katonát megsebesítő minapi pokolgépes merénylet megtervezésében és kivitelezésében.

A tengernagy szerint a Hakkani-hálózat az ISI kiterjesztett karjaként működik, és ez aláássa az egyébként is törékeny amerikai-pakisztáni kapcsolatokat. Iszlámábád "exportálja az erőszakot", és veszélyezteti az afganisztáni küldetés sikerét - mondta Mullen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.