"Mártírhalált halt"

Irán elítélte a volt afgán elnök meggyilkolását

Irán elítélte a Burhanuddin Rabbani, volt afgán államfő életét kioltó terrorista merényletet.

2011.09.21 12:38MTI

A teheráni külügyminisztérium szóvivője szerdai közleményében élesen elítélte a volt államfő meggyilkolását és részvétét fejezte ki az afgán népnek és az ország kormányának. Rabbanit az iráni nép barátjának nevezte és kiemelte, hogy a keddi merényletben meghalt politikus ellenezte az Egyesült Államok és Afganisztán közötti biztonsági szerződés aláírását.

Az iráni parlament elnöke is reagált a volt afgán elnök elleni gyilkos merénylet hírére.

Úgy vélte: "a merénylet jól példázza, milyen eredménnyel jár az Egyesült Államok, a NATO afganisztáni demokráciája és terrorizmus elleni küzdelme. " Ali Laridzsani ismét követelte a külföldi csapatok kivonását Afganisztánból.

Burhanuddin Rabbani a Nagy Béketanács elnökeként tevékenykedett. A testület tárgyalásokat folytat a kabuli kormány ellen küzdő iszlamista felkelőkkel, a tálibokkal. A BBC rádió híradása szerint Rabbani éppen a tálibok két képviselőjét fogadta házában, amikor egyikük a turbánjába rejtett pokolgépet működésbe hozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.