Még ellenáll

Líbia: a felkelők Szirtnél kopogtatnak

A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács fegyveresei behatoltak a még ellenálló Szirt területére - jelentette be a miszrátai katonai parancsnokság csütörtökön.

2011.09.15 19:19MTI

Szirt a megdöntött Kadhafi-rendszer egyik utolsó állása. Előzőleg azt jelentették a helyszínről, hogy a délutáni órákban a város közelében összecsapások zajlottak le a támadók és a Kadhafi-pártiak között.

A tanács szóvivője este úgy fogalmazott, hogy "ma nagy előrenyomulás volt... a város peremén" járnak az ÁNT erői, akik reggel 800 gépjárműből álló konvojjal indultak harcba, és három irányból közelítették meg Moammer Kadhafi szülőhelyét. Az elfoglalására tett korábbi erőfeszítések Szirt határaitól mintegy 50 kilométerre elakadtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.